Nyheter om det olyckliga bortgången av Harry Potter-skådespelaren Robbie Coltrane chockade fans över hela världen. Han spelade den ikoniska rollen som Rubeus Hagrid, den 8 fot långa jätten som blev Harry Potters mentor och vän.

Robbie Coltrane som Rubeus Hagrid i Harry Potter

I flera år har hans berömda replik,”Du är en trollkarl, Harry!”har blivit en påminnelse till alla fans om Hagrids kärlek och stöd till den unga trollkarlen. Förutom Harry Potter är den skotske skådespelaren också känd för sina roller i Cracker, GoldenEye och James Bond. Hans avgång vid en ålder av 72 är verkligen hjärtskärande, men skådespelaren har alltid kämpat under hela sitt liv och karriär.

RELATERAT: Harry Potter-legenden Robbie Coltrane, mest känd för att ha spelat Hagrid Går bort vid 72

Hagrid är den mest underskattade karaktären i Harry Potter

Robbie Coltrane i Harry Potter-filmer

Medan Hagrid är en av de varmaste och mest älskvärda karaktärerna i J.K. Rowlings populära franchise, den milda jätten fick aldrig det erkännande han förtjänar. Många skulle hålla med om att han är en underskattad karaktär, och hans rolls betydelse beror främst på att vara en fadersfigur för Harry.

Fråga någon vem deras favoritkaraktär är från Harry Potter-filmerna eller-böckerna, och ganska sällan, någon skulle säga Rubeus Hagrid. I ett Reddit-forum , sa ett fan,”Harry växer ifrån Hagrid, och det gör förmodligen många läsare, och uppgraderar till andra fadersfigurer: Lupin, Sirius, Dumbledore.”Hagrid är Harrys första vän, och allt eftersom historien fortskred träffade den unga trollkarlen nya intressanta karaktärer som har mer betydelsefulla roller.

RELATERAT: Harry Potter: A Yule Ball Celebration Upplevelse för att göra sin magiska debut i höst

Vissa fans skulle också tillskriva det Hagrids naivitet – karaktären har ett barns mentalitet. Även om det är roligt att spela låtsas och ha vår egen magiska värld, blir det tröttsamt i längden. Många fans tycker också att han är irriterande ibland. En Redditor påpekade ,”Han är’oskyldig’och naiv på ett väldigt irriterande sätt, särskilt för att vara i 60-årsåldern.”

Rubeus Hagrid med Harry Potter, Ron Weasley och Hermione Granger

RELATERAT:”Du kan mysa till ditt kassaregister”: Harry Potter Författare J.K. Rowling stoltserar med sina rikedomar efter att ha blivit avsatt som tjusig, ytterliggare alienerar massiv fanbas

Robbie Coltrane gjorde ett fantastiskt jobb som Rubeus Hagrid

Rubeus Hagrid har alltid menat att vara en bikaraktär som skulle forma Harry Potters resa på Hogwarts. Hans sötma och medkänsla tilltalade så många barn över hela världen, men som alla växande barn vill de också att karaktärerna ska växa med dem.

Robbie Coltranes skildring av Hagrid är verkligen oöverträffad. Ingen kunde ge karaktären den typ av värme som skådespelaren har delat, och det är därför han är en solstråle för många fans. Han kan ha blivit typcastad i sin roll i Harry Potter, men ändå matchade Hagrid aldrig den uppskattning de flesta fans har för karaktärer som Sirius Black, Snape eller Dumbledore.

RELATERAT:”Gör det jag gör. Absolut f—king ingenting”: Alan Rickman gav Sagely råd till Jason Isaacs under Quidditch-scenen i Harry Potter When He Was Absolutely Confused