“Paqebërësi”ndjek antiheroin titullar në një mision të ri që e sjell atë në kontakt me aleatë dhe armiq të rinj. Seriali prezanton shikuesit me aleatin ngurrues të Peacemaker Adrian Chase/Vigilante, një luftëtar amator i krimit që idhullon Peacemaker dhe kërkon të jetë miku i tij më i mirë. Ndërsa Peacemaker merret me projektin vdekjeprurës Butterfly, Vigilante futet në konflikt për shkak të mbingarkesës së tij dhe zbret në rrezik. Nëse po pyesni nëse skenari çon në vdekjen e Vigilante, ne ju kemi mbuluar! SPOILERS PËRPARA!

Çfarë ndodh me Vigilante?

Adrian Chase/Vigilante është një personazh që shfaqet për herë të parë në faqet e DC Comics. Sidoqoftë, ndryshe nga homologu i tij i librit komik, përsëritja e shfaqjes është një i vetmuar psikopatik shumë më i ri, kufitar dhe jo një prokuror qarku. Ai ka një histori me Peacemaker dhe ndjek me mallkim rreth antiheroit të vjetër. Të dy ndajnë të njëjtën dashuri për luftimin e dhunshëm të krimit dhe janë të aftë në përdorimin e shumë armëve.

Në episodin e tretë të serialit të titulluar’Better Goff Dead’, Peacemaker dhe ekipi i tij shkojnë në një mision për vrasin një Butterfly të dyshuar, Senatorin Goff dhe familjen e tij. Në mision, Vigilante përfundon duke ndjekur ekipin ARGUS dhe pa dashje i bashkohet misionit. Kur Peacemaker nuk arrin të vrasë Gofin dhe familjen e tij, Vigilante ndërhyn për të përfunduar punën. Ai qëllon familjen e Gofit me saktësi ekstreme. Megjithatë, Peacemaker dhe Vigilante janë kapur nga truprojat e Goff. Për të zhvatur informacion nga Peacemaker, Goff torturon brutalisht Vigilante. Megjithatë, Peacemaker refuzon të zbulojë asnjë detaj dhe gjendja e Vigilante përkeqësohet.

A vdes Vigilante?

Gjatë konfliktit me Goff, Vigilante goditet nga rryma dhe kapet nga një shpërthim. Megjithatë, ai del nga kaosi relativisht i padëmtuar. Mbijetesa e Vigilante nuk është befasi duke pasur parasysh aftësitë e tij dhe praninë e një rezervë të fortë në formën e Harcourt, Adebayo dhe Murn. Duke pasur parasysh përfshirjen e tij të papritur në një mision top-sekret, duket se Murn do të vrasë Vigilante për ta mbajtur misionin në profil të ulët. Megjithatë, edhe kjo nuk realizohet, dhe Murn vendos ta bëjë Vigilante pjesë të misionit. Murn beson se — duke marrë parasysh kërcënimin me të cilin po përballen dhe gjendjen e brishtë mendore të Paqebërësit — Vigilante mund të jetë i dobishëm.

Drejtimi i imazhit: Katie Yu/HBO Max

Në serial, aktori Freddie Stroma (‘Bridgerton’) luan Adrian Chase/Vigilante dhe cilësohet si një serial i rregullt për sezonin e parë. Prandaj, nuk ka gjasa që personazhi të vritet në fazat e hershme të shfaqjes. Për më tepër, Vigilante ka një lidhje shumë të nënvlerësuar me Peacemaker, dhe të dy ndajnë një të kaluar tragjike. Duket se ekziston mundësia e një marrëdhënieje vëllazërore mes tyre që do të ishte një mënyrë e shkëlqyer për të zhvilluar më tej personazhet. Për këto arsye, ne besojmë se Vigilante nuk do të humbasë në veprim së shpejti. Ndërsa episodet përparojnë, ekipi i ARGUS do të përballet me skenarë më vdekjeprurës. Deri më tani, Vigilante ka dëshmuar se ai mund të qëndrojë kundër çdo lloj armiku dhe ka të ngjarë të vazhdojë të ndihmojë në Project Butterfly.

Lexo më shumë: A është Eagly në Peacemaker CGI Apo Real?

strong>