Glädjeögonblicket har äntligen kommit för alla älskare av JoJo’s Bizarre Adventure eftersom det officiellt har meddelats att Jojo Part 9 kommer att anlända mycket snart. Titeln på den nionde delen av Jojo’s Bizarre Adventure är preliminärt JoJoLand och i den här artikeln är vi på väg att diskutera allt som finns att veta om den kommande Jojo Part 9.

En översikt över Jojos bisarra äventyr

JoJo’s Bizarre Adventure är en mangaserie av japanskt ursprung som publiceras i månadstidningen Ultra Jump. Författaren och illustratören är Hirohiko Araki, som är känd för att hämta inspiration från mode, konst, klassiska målningar, skulpturer och västerländsk popkultur. Han är känd för att tillföra livlighet till karaktärerna genom färgkombinationer och deras sammanslagning. Serien är uppdelad i 9 berättelser där det i varje ny storyline finns en introduktion av en ny huvudperson som bär smeknamnet Jojo. Jojos äventyr har funnits sedan 1 januari 1987 och är fortfarande med på ett nytt uppdrag med Jojo Part 9.

Mangan är mycket populär bland publiken och påstås vara den bästa-sälja mangaserier i historien. Äran för en sådan framgång går till dess berättelse som består av den verkliga världen tillsammans med förekomsten av övernaturliga krafter. Det visar att människor är kapabla att omvandla sina inre andliga krafter. Berättelsen är uppdelad i olika delar som alla är sammanlänkade men fortsätter med oberoende berättelser och involverar nya karaktärer.

Jojo Part 9 Release Date Updates 2022

Som redan nämnts är titeln för Jojo Part 9 JoJoLand, men detta är en preliminär en och kan komma att ändras. Releasedatumet är mycket efterlängtat av fansen, men det finns fortfarande ingen aning om huruvida det kommer att släppas i slutet av 2022 eller 2023.

Uppdateringen i detta avseende från december 2021 var att Jojo Del 9 är under arbete och i juni 2022 spekulerades det i att planeringen var gjord och att projektet äntligen kommit igång. Den 3 juli visades och publicerades en skiss av en okänd karaktär, vilket fick fansen att spekulera i att detta kan bli nästa Jojo i serien av JoJos bisarra äventyr. Tja, allt detta är bara spekulationer och fortfarande är något officiellt från tillverkarna att komma.

Den möjliga handlingen i Jojo Part 9 är något som alla är skeptiska till. Hur historien kommer att kretsa kring har fått fansen att tänka på oändliga potentiella intriger. Vi måste alla vara överens om att det alltid är spännande att skapa en story eller en handling, medan skaparna fick oss att vänta på varje nästa avsnitt.

Läs även: Jojo del 9 UTGIFTSDATUM BEKRÄFTAT av Araki, Alla uppdateringar

Vad kan man förvänta sig av Jojo del 9?

Araki är ett fan av mystik så även denna gång kan det centrala temat vara ett mysterium. Karaktärerna i hans mangas har inga modeller, Araki försöker alltid skapa en annan typ av protagonist med olika stilar oavsett om det är karaktärens natur eller egenskaperna, färgen, tonen eller stilen. Han försöker tillföra något nytt och fräscht till karaktärerna samtidigt som han alltid håller fast vid sina idéer om traditionella tekniker med fusionen av västerländsk popkultur. Han fokuserar dessutom mer på karaktärsutveckling som i del-1 var egenskaperna hos Jonathan Joester en seriös och ärlig man medan Joseph Joester i en annan var en trickster. Han lägger vikt vid att visa människors olika egenskaper. Så det kommer att vara säkert att säga att det även denna gång kommer att finnas en annan karaktär som skildrar ännu ett attribut hos människosläktet.

I samband med sketchen som släpptes den 3 juli spekulerade många att detta kunde vara en ny karaktär, som visade ganska likhet med Fumi-Joseph Joester karaktären från föregående del.

Genom sina intervjuer från olika mediekanaler fann man Araki till uttalandet att han vill skriva om Morioh stad. I en annan sa han att han är villig att skriva en berättelse på en plats som utstrålar en ensam känsla precis som skotska länder.

Från detta kan vi tolka några saker och kan hitta på en berättelse tills de ge oss en. Oavsett vad historien kommer att vara är vi alla säkra nog att Arakis vision inte heller denna gång kommer att svika någon av oss och Jojo Part 9 kommer också att bli en succé när den kommer.