Netflixs”Olösta mysterier: kidnappad av en förälder”fokuserar på två fall där barn försvinner, med en förälder som anklagas för att ha kidnappat dem. Den första halvan av avsnittet utforskar hur Amina och Belel Kandil, då tio respektive åtta år gamla, senast sågs tillsammans med sin pappa, Ahmed Abdallah Taha Kandil, i augusti 2014. Som ett resultat blev mamman, Rebecca Downey, kvar med fler frågor än svar om vart hennes barn togs. Så om du undrar vad som hände och var Ahmed kan vara idag, här är vad vi vet.

Vem är Ahmed Kandil?

Ahmed Abdallah Taha Kandil var ursprungligen från Kairo, Egypten, och var vid tidpunkten för händelsen en naturaliserad medborgare i USA. Han träffade Rebecca när han var runt 30 år gammal och höll på med en masterexamen i företagsekonomi för att utforska en karriär inom finans. Paret gifte sig och fick Amina 2003 och Belel 2006. När barnen växte upp var Ahmed en kärleksfull far för dem.

Enligt programmet hade Ahmed ett jobb inom finans i Boston, Massachusetts, men förlorade det under finanskrisen 2008. Efter det verkade han inte fungera, och saker och ting förändrades mellan honom och Rebecca. I juni 2013 valde Rebecca, som inte var lycklig i sitt förhållande, att separera från honom. De kom överens om att hon skulle få barnen under två vardagar och Ahmed skulle få dem på de andra vardagarna, med helgerna delade.

Men Rebecca sa i programmet att Ahmed blev mer konservativ religiöst, och hade barn som går i skolan i moskén på lördagar. Det var inte den riktning hon ville ta när det kom till Amina och Belels uppväxt. Mitt i allt detta berättade Ahmed för Rebecca om sin plan att ta med barnen på en resa till Toronto, Kanada, för att besöka ett college för sin kusin. Han hämtade dem från Rebeccas hem i James City County, Virginia, den 28 augusti 2014, då hon trodde att barnen skulle vara tillbaka den 1 september 2014.

Men när den 1 september kom, kom Amina och Belel togs inte tillbaka av Ahmed. Rebecca kunde inte nå dem och till slut kollade han med Ahmeds pappa i Giza, Egypten. Enligt showen påstod han att han inte visste och verkade inte vara alltför bekymrad över det, vilket väckte Rebeccas misstankar. Hon kontaktade snart myndigheterna och FBI blev inblandad efter det.

Enligt utredningen var Ahmed senast sågs med Amina och Belel den 30 augusti 2014 på John F. Kennedy-flygplatsen i New York. Trion gick ombord på ett flyg på väg till Ukraina och därifrån gick de till Ataturk, Turkiet. Information som avslöjats av Rebecca och myndigheterna antydde att Aminas e-post var åtkomst från Haytay, Turkiet. I september 2015 fick hon ett e-postmeddelande från ett konto vars återställningsadress var en av Ahmeds kända e-postadresser. Den nämnde att barnen var säkra på en gård och att han visste att en skilsmässa var nära förestående, så han ville inte förlora vårdnaden.

Var är Ahmed Kandil idag?

Myndigheterna anklagade Ahmed, nu 51, för två fall av internationell kidnappning av föräldrar i november 2014. Enligt programmet hade Ahmeds pappa i Giza en gård, vilket ledde till spekulationer om att barnen möjligen kunde vara i områdena Alexandria, Kairo eller Giza, i Egypten. Med tanke på att Aminas mejl och mejlet som Rebecca fick spårades till Hatay, ansågs det vara en möjlig plats för dem. Undersökningen avslöjade också att Ahmed hade planerat att lämna landet i förväg; han köpte och skickade campingutrustning utomlands.

Ahmed hade ansökt om ett egyptiskt ID-kort 2016 med sin fars adress. Under åren har FBI fortsatt att jaga ledtrådar, men inget konkret har ännu kommit upp. Stacey Sullivan, agenten som undersökte försvinnandet, uppmanade folk att ge tips och bad att hålla utkik efter barnen på internet. Hon tillade,”Jag är säker på att , med denna dag och ålder är många människor online. De kan ha olika identiteter på nätet, men om de skulle se dem eller tro att de såg dem skulle alla tips vara tacksamma.”

Läs mer: Amina och Belel Kandil: Hittat eller saknat? Var är de nu?