Invånarna i Rochester, New Hampshire, vittnade om en chockerande händelse när Charles”CJ”Vosseler Jr. och William”Billy”Vosseler försvann från sitt hem den 9 oktober 1986. Även om polisen till en början var ovilliga att ta sig an fallet fann de snart bevis som antydde en kidnappning. Dessutom var det också ganska förvånande att det inte fanns några fotografier för att identifiera de försvunna barnen, och polisen fick nöja sig med ett dopintyg. Om du är intresserad av det här fallet och vill ta reda på om CJ och Billy har hittats, har vi dig täckt.

Vad hände med CJ och Billy Vosseler?

CJ och Billys mamma, Ruth Parker, träffade sin pappa, Charles Vosseler, genom en hemlig annons innan de blev imponerade av hans ideologi om enkelt liv. De blev bekanta med varandra via post innan de gifte sig och slog sig ner i Rochester, New Hampshire. Med tiden blev paret stolta föräldrar till sina två pojkar, CJ och Billy, som var 3 respektive 2 år när de försvann. Ruth och Charles förblev gifta i ungefär sex år, men när problemen började smyga sig på, bestämde de sig för att det bästa tillvägagångssättet skulle vara att få en skilsmässa. Därefter fick de gemensam vårdnad om sina barn, och CJ, liksom Billy, skulle tillbringa vardagarna med sin mamma, medan helgerna spenderades med sin pappa. Detta avtal var bekvämt för båda föräldrarna och fortsatte fram till den 9 oktober 1986.

CJ Vosseler (Age Progressed)

Den 9 oktober 1986, som en torsdag, var CJ och Billy i sin mammas hus och väntade på att deras pappa Charles skulle hämta dem. Charles kom som planerat, och efter att ha lovat att ta med barnen tillbaka när helgen var över, körde han iväg med dem i sin bil. När måndagen kom väntade Ruth på att hennes barn skulle komma tillbaka, men det fanns inga tecken på CJ eller Billy. Ändå ringde hennes exman snart upp henne och nämnde att han var i sin mosters ställe i Connecticut med pojkarna och skulle ta tillbaka dem nästa dag.

Ändå kom nästa dag utan några tecken på pojkarna och en orolig Ruth bestämde sig för att hon skulle prata med sin före detta man ansikte mot ansikte. Det var då hon fick den första chocken, eftersom hon efter att ha nått Charles kontor fick veta att han hade lagt ner företaget och släppt sina anställda. Dessutom upptäckte hon till och med att Charles taktfullt tog bort alla CJ och Billys bilder från hennes hem. Därför gick Ruth till polisstationen med bara ett dopintyg, i hopp om att rapportera sina barn försvunna.

Finns CJ och Billy Vosseler eller saknas?

Charles”CJ”Vosseler Jr…. och William”Billy”Vosseler är fortfarande saknade till denna dag, även om deras mamma, Ruth, hoppas att hon ska få träffa dem igen. När Ruth anmälde sina barn försvunna i oktober 1986 var polisen ovilliga att registrera ett fall av barnkidnappning. Men när de fick reda på att Charles hade kört iväg i en bil registrerad i Ruths namn tog de fallet på större allvar och inledde en grundlig utredning. Ändå var det ganska tufft att genomföra en försvunnen personsökning utan fotografier, och myndigheterna kunde inte hitta några ledtrådar till hjälp i utredningen.

Billy Vosseler (Age Progressed)

Under tiden fick Ruth reda på att Charles hade rensat deras gemensamma konto och inte gjorde någon betalning mot bilen. Hon insåg också gradvis att det fanns alarmerande tecken innan försvinnandet när hon upptäckte att Charles hade sålt sin dyrbara häst kort innan hennes söner försvann. Charles hade till och med uppmuntrat henne att lämna sitt jobb som socialarbetare och rapporter hävdar att han försökte fjärma Ruth från hennes vänner och stödsystem. Ändå kom hennes insikt lite för sent, och Ruth visste att hon var tvungen att kämpa med allt hon hade för att hennes barn skulle komma tillbaka på ett säkert sätt.

Det var då Ruths vän kom i kläm, ungefär sex månader efter försvinnandet. , kom hon ihåg att det fanns några hemmavideor med CJ och Billy. Bilder från dessa videor användes för att göra affischer eftersom polisen och pojkarnas familj uppmanade allmänheten att komma fram med all information de kunde ha. Ett tips från 1988 ledde till och med polisen till en fastighet i Oklahoma där Charles hade stannat till en kort stund. När myndigheterna väl nådde platsen upptäckte de att Charles hade rymt efter att ha bränt ner hela huset.

Var är Charles Vosseler nu?

Även om polisen inte kunde gripa Charles i Oklahoma 1988, de fick veta att då, han gick under aliaset Charles Wilson, en av hans gamla collegevänner. Dessutom var myndigheterna övertygade om att Charles hade hjälp utifrån eftersom det var omöjligt för honom att ta bort alla bevis, bränna ner huset och fly helt själv. Det var när FBI utfärdade en arresteringsorder för Charles och anklagade honom för ett fall av olaglig flykt för att undvika åtal. Men även med agenter som letar efter honom över hela USA, har varken Charles eller barnen, CJ och Billy, ännu setts.

Charles Vosseler

Arresteringsordern mot Charles Vosseler är fortfarande aktiv, och förutom att ha satt upp honom på deras efterlysta lista meddelade FBI en kontant belöning på upp till $25 000 för all information som kan leda till hans plats. De anser också att Charles är beväpnad och farlig och antar att han, liksom Billy och CJ, skulle resa under antagna identiteter. Han sägs ha kontakter i flera delstater, inklusive Florida, New Jersey, Connecticut, Pennsylvania, samt Oklahoma, och myndigheter har bett allmänheten att närma sig honom med försiktighet.

Läs mer: Amina och Belel Kandil: Saknad eller hittad?