När Amina och Belel Kandil hämtades av sin pappa, Ahmed Kandil, var det meningen att det skulle bli en kort resa över helgen. Det var åtminstone vad mamman, Rebecca Downey, trodde. Men bristen på kontakt under de följande dagarna oroade henne. Netflixs”Unsolved Mysteries: Abducted by a Parent”kartlägger händelserna som ledde fram till Aminas och Belels försvinnande och Rebeccas strävan att hitta dem. Så om du är nyfiken på att ta reda på mer, har vi dig täckt.

Vem är Rebecca Downey?

Rebecca Downey, som växte upp i Berlin, Tyskland, träffade Ahmed när hon var omkring 28 år gammal. Trots att de kom från olika religiösa bakgrunder verkade de upprätthålla samma värderingar, vilket ledde till ett förhållande. Paret gifte sig efter ett par år och fick Amina och Belel medan Rebecca gick på medicinsk skola. Så småningom bosatte de sig i Virginia. Men med tiden började förhållandet falla sönder.

Image Credit: National Center for Missing & Exploited Children/YouTube

I programmet sa Rebecca att Ahmed började förändras efter att han förlorade sitt jobb, och hon bestämde sig så småningom för att avsluta äktenskapet. Rebecca och Ahmed separerade i juni 2013, och då hade de ett avtal om delad vårdnad. Men det stod snabbt klart för Rebecca att Ahmed gick i en mer konservativ riktning angående Amina och Belels uppväxt, vilket hon inte gillade.

Vid händelsen bodde Rebecca i James City County, Virginia, och arbetade som narkosläkare. Ahmed hämtade barnen den 28 augusti 2014, under förevändning att resa till Toronto, Kanada, för en kort resa; de skulle vara tillbaka den 1 september, som var Aminas födelsedag. Rebecca kunde inte nå barnen efter den tidpunkten, hon fick bara ett sms från Ahmed den 29 augusti, som till synes bekräftade att de skulle komma tillbaka på det planerade datumet.

Men Rebecca var mycket orolig den 2 september 2014, eftersom hon inte hade hört från Ahmed eller barnen. Dessutom var det dagen då Amina och Belel skulle vara i skolan. Men när hon ringde fick hon veta att de inte hade dykt upp. Vid den tiden kunde Rebecca inte lämna jobbet, så hon ringde myndigheterna och kollade med sjukhus i Toronto och undrade om de hade varit med om en olycka.

FBI blev inblandad strax efter det, och myndigheterna fick reda på att Ahmed och barnen aldrig hade rest till Kanada. Flygrekord visade att de flög från New York City, New York, till Boryspil, Ukraina , och sedan Ataturk, Turkiet. Utredningen avslöjade också att Ahmed möjligen planerade allt; han hade skickat campingutrustning och stövlar till barnen utomlands innan resan och hade deltagit i ett överlevnadsläger.

Rebecca kämpade hårt för att få svar och anlitade till och med privatdetektiver. Men hon kunde inte få många ledtrådar förutom att veta att Aminas e-post hade nåtts i Hatay, Turkiet, i december 2014. I september 2015 fick Rebecca också ett mejl som hon trodde var från Ahmed. Den talade om att barnen var glada och trygga, vilket avlastade henne. Men hon visste fortfarande inte var de var. När Rebecca kom i kontakt med en detektiv i Turkiet fick Rebecca veta att mejlet spårades till ett internetkafé i Hatay.

Var är Rebecca Downey idag?

Ända sedan försvinnandet har Rebecca har drivit på för svar. I en intervju som laddades upp i maj 2019 sa hon att personen hon var runt Amina och Belel, fanns inte längre. Rebecca tog också till att skriva en dagbok dagligen och lade ner allt hon ville berätta för sina barn. Stacey Sullivan, FBI-agenten som arbetar med fallet, sade ,”Vi vet aldrig vad de har blivit tillsagda eller vad de tror nu, efter att ha varit separerade från henne så länge.”

Stacey tillade,”Så, det är viktigt för mig, också , för att de ska veta att deras mamma aldrig gav upp och att de kan kommunicera med henne igen och återuppbygga den relationen som togs ifrån dem.” Rebecca har underhållit en webbplats med sin personliga information i hopp om att höra från någon som visste om barnens vistelseort. Myndigheterna trodde att de kunde vara någonstans i Egypten eller Turkiet.

Trots den enorma smärta Rebecca har att hantera varje dag, har hon gjort sitt bästa för att fortsätta med sitt liv. Efter att ha tagit sin doktorsexamen gjorde hon sin residens i anestesiologi. Rebecca har arbetat för North American Partners in Anesthesia sedan juni 2011 och har haft olika roller inom organisationen. Hon började som narkosläkare innan hon blev chefsnarkosläkare och slutligen Regional Vice President för kliniska tjänster i Sydöstra regionen. Rebecca har haft den positionen sedan juni 2020 och bor i Atlanta, Georgia.

Läs mer: Var är Ahmed Kandil nu?

Categories: Streaming News