>

Netflix’s The Great British Baking Show brukar kunna föra oss långt bort från den verkliga världens sorger, men om du såg premiären för säsong 10 hela vägen till slutet, kommer du att ha märkt en dyster hyllning. Den sista bilden av The Great British Baking Show”Cake Week”är ett foto av en leende kvinna i tältet som håller en kopp. Under den här bilden står orden:”In loving memory of Chloë Avery 1980-2022.”

Så vem var Chloë Avery? Hon är inte en tidigare konkurrent till Great British Baking Show, men hon är någon som har en kreativ touch som har varit med i så många av våra favorit Bake-Off-avsnitt. Hur mötte denna leende kvinna sitt tragiska slut? Och varför bestämde sig The Great British Baking Show för att hylla henne?

Här är allt du behöver veta om Chloë Avery, tidigare matproducent för Love Productions och The Great British Baking Show…

VEM ÄR CHLOË AVERY? ALLT OM MATPRODUCENTEN HÄRDAD I DEN STORBRITISKA BAKNINGSVISAN SÄSONG 10 AVSNITT 1

Chloë Avery var en långvarig matproducent för Love Productions, produktionsbolaget bakom The Great British Baking Show. Vad innebär det att vara livsmedelsproducent? Tja, i grund och botten var hon den som kom med signaturen och tekniska utmaningar och hon arbetade nära med kändisar under evenemang som The Great Comic Relief Bake Off. Avery skrev faktiskt ett BBC-blogginlägg redan 2015 om att arbeta med det senare, där hon förklarade”på inspelningsdagarna hjälper jag till att ställa in maten och utrustningen och ser till att processen för varje recept filmas.”

Naturligtvis gjorde Avery det inte bara hjälpa kändisar i tältet. Tidigare konkurrenten från Great British Baking Show Richard Burr — minns du Rich the Builder?? — hyllade också Averys bidrag till showen och twittrade att”Chloe var den som fick allt att hända. Helt oförskämd, graciös under press och full av klass från början till slut. Tråkigt att höra de här nyheterna.”

Chloe var den som fick allt att hända. Helt oförskämd, graciös under press och full av klass från början till slut. Tråkigt att höra de här nyheterna.

— Richard Burr (@RichardPBurr) 15 september 2022

Enligt The Manchester Evening News, Averys bror skrev på Facebook att hon hade fått diagnosen cancer i december 2021 och att hon bara fick två veckor kvar att leva. Hon påbörjade omedelbart cellgiftsbehandling och gick bort måndagen den 22 augusti 2022. Hennes bror skrev:”Chloë förblev stenhård på att hon skulle bli bättre och lägga allt detta bakom sig. Det kommer att vara så många av er som läser det här nu som inte ens visste att hon mådde dåligt, men det var så hon ville att det skulle vara. Chloë ville dyka upp igen efter detta, frisk och stark med sin pojke och bara säga på frågan att 2022 hade varit ett tufft år.”

Chloë Avery var älskad och kommer att saknas och var en viktig del av Familjen Great British Baking Show även om vi aldrig insåg all den magi hon arbetade bakom kulisserna.