Alla fans av superhjältar känner förmodligen till Spider-Man: Into the Spider-Verse. Många hävdade att den var en av de bästa Spidey-filmerna någonsin, och placerade den till och med bland några av de bästa animerade filmerna genom tiderna.

Inte bara berättade den en memorerande och känslomässig historia, utan även projektets konst. stil flyttade gränserna för vad som har gjorts tidigare. Med tanke på framgångarna med den första filmen, gick Sony uppenbarligen och gröntände uppföljaren.

Officiellt titulerad Spider-Man: Across the Spider-Verse, är filmen inställd på bio nästa sommar. Berättelsen kommer att se Miles Morales och Gwen Stacy slå sig samman med sådana som Spider-Man 2099 och Spider-Punk för att ta sig an The Spot.

Med”240 unika karaktärer”i spel och en berättelse som utspelar sig över sex olika universum kanske många undrar vem de kan förvänta sig att se i den efterlängtade uppföljaren.

Tack och lov har The Direct bara listan för det.

Alla bekräftade karaktärer för andra spindelversen

Miles Morales-Spelad av Shameik Moore

Sony

Det skulle kännas lite konstigt att inte ha Miles Morales i den kommande filmen – tack och lov har världen vetat om hans inblandning sedan filmen tillkännagavs. Den här gången verkar det dock som om han kommer att vara inne på ett riktigt äventyr, ett som vågar sig långt bort från sitt eget universum.

Med tanke på allt som gick ner i den första filmen kommer Miles förhoppningsvis att känna sig som en mer erfaren Spider-Man. Men eftersom uppföljaren utspelar sig inte alltför långt efter debutfilmen kanske han inte har fått mycket tid att bekämpa brott på egen hand.

Gwen Stacy-Spelad av Hailee Steinfeld

Sony

Spider-Gwen (eller Spider Woman, eller Ghost Spider) är en annan karaktär som fansen visste skulle spela en nyckelroll i Across the Spider-Verse. Den här gången verkar det vara hon som kommer till Miles för att ta hans hjälp med ett Multiversal-äventyr.

Dynamiken mellan Gwen och Miles var en grundpelare i den första filmen, så det är ingen överraskning att den kommer att fortsätta att få det fokus det förtjänar.

Miguel O’Hara/Spider-Man 2099-Spelad av Oscar Isaac

Sony

Medan Spider-Man 2099, en upprepning av Spidey som kommer från framtiden, inte var en del av Kingpin-debaclet, hann han det lagom till en av post-credits scener för filmen. Karaktären ses arbeta på en enhet som kan hjälpa en genom olika universum.

Med tanke på hur nästa film fokuserar på hjältarna som går igenom ett halvdussin alternativa verkligheter, finns det en god chans att Miguel gjort massor av extramaterial för sina medvänner. Men varför exakt bygger han dessa i första hand?

Tack och lov kommer Across the Spider-Verse nästan säkert att svara på den frågan.

Peter B. Parker-Spelad av Jake Johnson

Sony

Jake Johnsons nederlagda Spider-Man var en favoritaspekt av fansen i den första filmen. Hans besvikelse över att vara det ikoniska webbhuvudet skapade en perfekt kontrast till Miles fräscha hjälte utanför blocket.

Medan fansen inte var säkra på om den här Peter skulle gå med i det andra äventyret, var skådespelaren tidigare avslöjad att han hade skrivit på kontrakt för att återuppta sin roll – så han kommer säkert att vara där. Men kommer han att spela någon viktig roll eller bara komma in för en rolig bit mot slutet av filmen?

Jefferson Davis-spelad av Brian Tyree Henry

Sony

Med Miles som huvudperson är det bara vettigt att hans föräldrar dyker upp. När det kommer till Jefferson var hans relation med Miles starkt fokuserad på den första filmen.

Den här uppföljaren bör fortsätta att utforska att de två är på en bättre plats med andra. Men eftersom filmen utspelar sig i sex olika universum kanske det inte finns tillräckligt med tid för Miles att interagera med någon av sina föräldrar.

Miles har förlorat båda sina föräldrar i olika medier, inklusive serier och video spel. Så kan Rio vara i fara, ungefär som Jefferson kan vara?

Rio Morales-Spelad av Luna Lauren Velez

Sony

Med Jefferson kommer hans fru och Miles mamma: Rio Morales. Hennes engagemang är en annan given sak för projektet.

Men hur stor blir hennes roll? Vad det än är, håller tummarna för att det inte är det öde hon drabbades av i serierna.

I sin ursprungliga serie av serier dödas Rio Morales av Ultimate Universes’Venom. Tack och lov för Miles ledde en vänlig interaktion med Molecule Man till att hans mamma återupplivades i det återskapade Multiverset i slutet av 2015 års Secret Wars.

George Stacy-Spelad av Shea Whigham

Sony

Footage på CinemaCon avslöjade att filmen kommer att tillbringa en tid i Gwen Stacys hemuniversum, där hon har att göra med familjedrama med tanke på hennes identitet som spindelkvinna. De korta teaserdeltagarna såg till och med att hennes far, George Stacy, arresterade henne.

Det verkar som att Gwen kan få mycket mer fokus i den kommande uppföljaren. Kan det vara syftet att fördjupa sin berättelse mer samtidigt som hon spenderar mindre tid med alla Morales?

Skolchef-spelad av Rachel Dratch

Sony

Uppföljaren kommer att se introduktion av en av de mest spännande karaktärerna ännu: Rachel Dratchs skolchef (som inte är personen som syns ovan).

Några bilder av henne sågs under årets CinemaCon, där Dratchs karaktär varnar Miles Morales föräldrar att han ljuger för dem om något. Vad kan det vara?

Jessica Drew/Spider-Woman-Spelad av Issa Rae

Marvel Comics

CinemaCon introducerade ännu ett nytt ansikte som kommer att ansluta sig till festen för Spider-Man: Across the Spider-Verse: Jessica Drew’s Spider-Woman. Denna specifika anpassning kommer att hitta karaktären gravid, en version som nästan säkert är inspirerad av Dennis Hopeless komiska körning för karaktären 2015.

I filmerna som visas för konventets publik kan Jessica ses slåss tillsammans med Spider-Man 2099 och Gwen när de tar sig an hennes universums gam. Inom den där actionscenen verkar det också finnas anspelningar på någon sorts historia mellan henne och Miguel – eftersom de verkar känna varandra, medan hon precis träffat Gwen.

Ben Reily/Scarlet Spider-Played av [TBD]

Marvel Comics

Tack vare en bild av en Spider-Man: I spelet Trouble med Spider-Verse-tema avslöjades det att Ben Reily, alias Scarlet Spider, kommer att vara en del av den kommande filmen. Hans ikoniska utseende med den ljusblå luvtröjan, knallröda Spidey-kostymen och rena vita ögon förblir intakt.

För de som inte känner till karaktären är han en klon av Peter Parker som introducerades i serierna i The Amazing Spider-Man #149 och skapades av Spider-Man-skurken Miles Warren, alias The Jackal.

Hobart Brown/Spider-Punk-Spelas av [TBD]

Marvel Comics

Några läckta varor för det kommande projektet innehöll mycket ny information för fansen. Bland dem var vad som verkar vara en bekräftelse på att Spider-Punk kommer att göra ett framträdande i Across the Spider-Verse – potentiellt som en av kärngruppen av webbhuvuden.

Berättelsen om Hobart Brown berättades först i The Amazing Spider-Man Vol. 3 #10 i januari 2015, som var en del av det första Spider-Verse-evenemanget i serierna. Sedan dess har han blivit en favorit bland många fans, liksom hans tilltalande punkrockstjärnes estetik – utseendet är till och med en spelbar kostym i Insomniacs Spider-Man-spel.

Cyborg Spider-Woman-Played av [TBD]

Marvel

Medan nästan alla de andra karaktärerna på listan har en viss historia i serierna, det har inte Cyborg Spider-Woman – hon är en originalkaraktär. Även om det finns en Cyborg Spider-Man i källmaterialet, verkar de inte vara en och samma.

Hennes existens avslöjades tack vare tidiga foton av varor på nätet.

Det är oklart vad hennes roll är eller hur mycket skärmtid hon kommer att ha, men karaktären verkar verkligen formidabel. Ärligt talat, hon ser lite läskig ut och fullt kapabel att ta bort de flesta hot på egen hand.

Spider-Ham-Spelad av John Mulaney

Sony

Det är lite förvånande att Spider-Ham blir återvändande, eftersom han inte hade en stor roll i första filmen. Med så många andra Spideys att träffa kommer han förmodligen inte att ha mycket att göra igen.

Hans roll i filmen var potentiellt bortskämd tack vare att hans huvud medverkade i en Spider-Man: Across the Universe t-skjorta.

John Mulaney är dock en fan-favorit, så varje anledning att ha mer Spider-Ham är bra.

Takuya Yamashiro/japansk Spider-Man-Spelad av [TBD]

Sony

En mer obskyr bild på Peter Parkers ikoniska hjälte var denna version av karaktären en av de första live-action-anpassningarna av Spider-Man. Han spelade huvudrollen i en TV-serie från 70-talet, en som var löst baserad på hjälten som alla känner och älskar.

Fram till den punkten var Yamashiro en motorcykelförare vars armband skulle förvandla honom till sin hjältepersona. Den kan också styra en gigantisk robot vid namn Leopardon, som armband brukar göra.

Tecken som producerar Phil Lord till synes bekräftade sig själv, ser ut som att han kan vara en alternativ Peni Parker – en karaktär som det verkar kanske inte kommer tillbaka.

The Spot-Spelad av Jason Schwartzman

Sony

Även om han kan vara en mindre skurk i serierna, efter att ha introducerats först i Peter Parker, Spectacular Spider-Man #97, tycks Across the Spider-Verse ha gett den stora dåliga uppgraderingen.

Sony bekräftade redan i juni i år att han skulle ställas mot Miles och hans olika spindelvänner. Filmens version av karaktären är täckt in och kan skapa interdimensionella portaler, som kan transportera föremål och människor efter behag.

Odsligt är att Spot är den direkta orsaken till att Miles kommer att falla genom olika universum.

p>

Vulture-Spelad av Jorma Taccone

Marvel Serier

På Annecy International Animation Film Festival i Frankrike avslöjade Sony att Jorma Taccone skulle framföra en ny version av den flygande antagonisten. De beskrev den här anpassningen som en “anakronistisk” version av Adrian Toomes.

Baserat på klippet som visades för utvalda publik med Vulture in action, verkar det som om den här karaktären kan vara med i en segment av filmen – även om det bara är spekulationer, och storleken på hans roll är fortfarande okänd.

Mer spindelvers är nästan här

Medan det kan vara alla karaktärer som är bekräftat, det finns sannolikt lika många som inte ens har avslöjats än.

Kreatörerna bakom filmen har utan tvekan många fler historier att berätta. När allt kommer omkring är den tredje filmen, Spider-Man: Beyond the Spider-Verse, redan på gång och siktar på släpp den 29 mars 2024.

Lyckligtvis för Sony, själva idén om en spindel-Vers är en brunn med obegränsad potential och idéer. Det finns så mycket det kan göra — som att anpassa den nyligen skapade Spider-Rex.

Det behöver inte sägas att fansen är hypade för framtiden för Spider-Verse-filmerna och väntan på Across the Spider-Verse Det blir verkligen inte enklare.

Spider-Man: Across the Spider-Verse går upp på bio den 2 juni 2023.