Investigation Discovery’s’People Magazine Investigates: Connecticut Horror Story’është një episod që përshkruan një vepër të vitit 2007 që tronditi qytetin periferik të Cheshire deri në thelbin e tij. Në fund të fundit, kjo është kur një mjek i aftë vendas, një infermiere pediatrie dhe dy vajzat e tyre u zunë pritë në shtëpinë e tyre, vetëm që patriarku, Dr. William Petit Jr., të dilte i gjallë. Fatmirësisht, megjithatë, nuk kaloi shumë kohë derisa Joshua Komisarjevsky dhe Steven Hayes u kapën për të njëjtën gjë. Nëse dëshironi të mësoni gjithçka që duhet të dini rreth tyre, ne ju kemi mbuluar.

Kush janë Joshua Komisarjevsky dhe Steven Hayes?

Më 23 korrik 2007, Joshua Komisarjevsky dhe Steven Hayes hynë në shtëpinë e familjes Petit pasi i kishin vënë në shënjestër kur njëri prej tyre vuri re Jennifer Hawke-Petit dhe vajza e saj 11-vjeçare, Michaela, në një dyqan ushqimesh më herët atë ditë. Individi kishte ndjekur në mënyrë diskrete dyshen nënë-bijë në shtëpi dhe u kthye më vonë atë mbrëmje me tjetrin me shpresën për t’i dhënë fund vështirësive të tyre financiare, por gjërat u përshkallëzuan. Ata në fakt e goditën Dr. Petit mbi kokë me një shkop bejsbolli dhe e lidhën atë në bodrum përpara se të vazhdonin të lidhnin Michaela dhe 17-vjeçaren Hayley në shtretërit e tyre përkatës.

Steven Hayes

Në mëngjes, disa orë pas mbajtjes peng të familjes, Steven e çoi Jenniferin në një bankë për tërhiqte 15,000 dollarë për ta, pa e ditur se ajo do të arrinte të lajmëronte një nëpunëse për situatën e tyre. Kështu, ai e përdhunoi dhe e mbyti për vdekje pasi ata u kthyen në shtëpi, vetëm për të ndihmuar Joshua-n të lante pronën me benzinë ​​dhe t’i vinte zjarrin menjëherë pas kësaj.

Më vonë doli në dritë se Joshua Komisarjevsky kishte sulmuar seksualisht Michaela ndërsa të tjerët nuk ishin në shtëpi dhe se të dyja vajzat e reja vdiqën nga thithja e tymit. Haley kishte arritur t’i shpëtonte lidhjeve të saj, por ajo nuk mundi të kalonte shkallët. Të dy sulmuesit-Joshua dhe Steven-përfundimisht u kapën në rrugë gjatë përpjekjes së tyre për arratisje.

Ku janë Joshua Komisarjevsky dhe Steven Hayes tani?

Joshua Komisarjevsky dhe Steven Hayes u paditën të dy. me 17 akuza secila, duke përfshirë vrasjen e Jennifer-it, Hayley-t dhe Michaela-s, krim me qëllim për të shkaktuar vdekjen e tre femrave, katër akuza për rrëmbim, sulm seksual, sulm, vjedhje, grabitje, zjarrvënie, vjedhje dhe rrezik e lëndimit të fëmijëve. Kriminelët tashmë të njohur me fletë të shumta rep u gjetën fajtorë për shumicën e akuzave dhe u dënuan me vdekje pas gjykimeve të veçanta në 2011 dhe 2010, respektivisht.

Joshua Komisarjevsky

Megjithatë, pasi dënimi me vdekje në Connecticut u hoq, ata të dy u dënuan me gjashtë dënime të njëpasnjëshme të përjetshme pa lirim me kusht plus 140 të tjera vite pas hekurave. Që atëherë, të dy janë transferuar në sistemin e burgjeve të Pensilvanisë si pjesë e një marrëveshjeje ndërshtetërore, që do të thotë se ata janë të burgosur jashtë shtetit. Prandaj, sot, ndërsa Joshua 41-vjeçar po vuan dënimin e tij në Institucionin Korrektues Mahanoy të sigurisë së mesme në Frackville, 58-vjeçari Steven është i burgosur në institucionin korrektues të qytetit Benner të sigurisë së mesme në Bellefonte.

Joshua Komisarjevsky u përpoq të apelonte dënimin e tij mbi disa arsye në lidhje me këtë rast të pushtimit në shtëpi të kthyer në vrasje, por Gjykata e Lartë e Shtetit e hodhi poshtë në vitin 2021 me një vendim të Drejtësisë 7-0. Duhet të përmendim gjithashtu se në vitin 2019, Steven pohoi se po i nënshtrohej terapisë hormonale në burg si pjesë e tranzicionit të tij. Steven nuk deklaroi se cilët përemra preferonte, por deklaroi,”Unë jam një transgjinor. Unë u diagnostikova në moshën 16-vjeçare me çrregullim të identitetit seksual dhe familja ime nuk e pranoi kurrë dhe nuk u trajtua kurrë.”

Lexo më shumë: Ku është tani Dr. William Petit Jr?/p>