The Marvelous Mrs. Maisel është një serial jashtëzakonisht gazmor në Prime Video. A bazohet në një histori të vërtetë? Ja çfarë dimë për frymëzimin pas serialit.

Ndonjëherë, një histori thjesht duket shumë e mirë për të mos qenë e vërtetë. Historitë e trilluara priren të marrin frymëzim nga histori të vërteta. Megjithatë, The Marvelous Mrs. Maisel nuk bazohet në dikë që quhet Midge Maisel.

Personazhi është krejtësisht i trilluar. Historia e saj individuale është e trilluar. Kjo nuk do të thotë se nuk ka ndonjë frymëzim të vërtetë pas disa prej linjave të tregimeve. As nuk do të thotë se asnjë nga personazhet e tjerë nuk është njerëz real.

Frymëzime për The Marvelous Mrs. Maisel

Midge është personazhi i saj. Ajo është tërësisht e grimuar, por frymëzohet nga një sërë humoristësh dhe jo vetëm femra. Amy Sherman-Palladino, krijuesja e serialit, ka treguar se një nga frymëzimet është vetë babai i saj, Don Sherman, sipas Tendencat dixhitale.

Megjithatë, frymëzimi më i madh është Joan Rivers. Ashtu si Midge, Joan filloi karrierën e saj në komedi në vitet 1950 në Gaslight Cafe. Rivers është gjithashtu një çifut dhe një njujorkez, dy identitete të Midge.

Ka një lidhje më të madhe midis Rivers dhe Midge. Bëhet fjalë për Lenny Bruce. Po, Lenny Bruce ishte një komedian i vërtetë dhe Rivers ka thënë shpesh se ai e ndihmoi atë të fillonte karrierën e saj. Ne e kemi parë atë të mbështesë Midge gjatë gjithë serialit.

Një histori me të cilën shumë prej nesh mund të lidhen

Diçka që më pëlqen te Znj. Maisel është mënyra se si është një histori që ne mundemi të gjitha lidhen me. Edhe në botën e sotme, ne mund të vlerësojmë luftën që Midge ka për karrierën e saj. Shekulli 21 nuk është aq larg nga vitet 1950, veçanërisht kur faktorizoni një pandemi. Po, gratë e kanë më mirë dhe më lehtë, por ka ende shumë njerëz që përpiqen të na pengojnë të mbyllim atë hendek gjinor në pagë.

Midge është një grua që e kupton se kush është pas përfundimit të saj. martesë. Në vend që t’i lutet burrit të saj që ta kthejë atë, ajo ngrihet në këmbët e saj dhe kupton se çfarë do të bëjë më pas. Ajo punon me dhimbjen e zemrës dhe zemërimin dhe kupton se ka aftësi për diçka që ish-burri i saj dëshironte që ai të mund ta bënte. Ne mund ta shohim atë të gjejë pasionin e saj dhe të ketë sukses si një grua e fortë beqare, duke e bërë të qartë se ne me të vërtetë nuk kemi nevojë për një burrë.

Znj. Maisel e mrekullueshme > Sezoni 4 premierë në Prime Video më 18 shkurt.