The Marvelous Mrs. Maisel on ihanan hauska sarja Prime Videolla. Perustuuko se tositarinaan? Tässä on, mitä tiedämme sarjan taustalla olevasta inspiraatiosta.

Joskus tarina näyttää liian hyvältä ollakseen totta. Kuvitteellisilla tarinoilla on tapana saada inspiraatiota tositarinoista. Ihmeellinen rouva Maisel ei kuitenkaan perustu henkilöön nimeltä Midge Maisel.

Hahmo on täysin kuvitteellinen. Hänen henkilökohtainen tarinansa on fiktiivinen. Se ei tarkoita, etteikö joidenkin tarinan takana olisi todellista inspiraatiota. Se ei myöskään tarkoita, etteivätkö muut hahmot olisi oikeita ihmisiä.

Ihmeellisen rouva Maiselin inspiraatioita

Midge on hänen oma hahmonsa. Hän on täysin keksitty, mutta hän on saanut inspiraationsa useista koomikoista, ei vain naispuolisista. Sarjan luoja Amy Sherman-Palladino on kertonut, että yksi inspiroijista on hänen oma isänsä Don Sherman, kertoo Digitaaliset trendit.

Suurin inspiraation lähteenä on kuitenkin Joan Rivers. Kuten Midge, Joan aloitti komediauransa 1950-luvulla Gaslight Cafessa. Rivers on myös juutalainen ja newyorkilainen, Midgen kaksi identiteettiä.

Riversin ja Midgen välillä on suurempi yhteys. Se kaikki liittyy Lenny Bruceen. Kyllä, Lenny Bruce oli todellinen koomikko, ja Rivers on usein sanonut, että hän auttoi häntä aloittamaan uransa. Olemme nähneet hänen tukeneen Midgeä koko sarjan ajan.

Tarina, johon monet meistä voivat samaistua

Jotain, mitä rakastan rouva Maiselissa, on tapa, jolla voimme kertoa sen. kaikki liittyvät. Jopa nykymaailmassa voimme arvostaa Midgen taistelua uransa puolesta. 2000-luku ei ole kovin kaukana 1950-luvusta, varsinkin kun otetaan huomioon pandemia. Kyllä, naisilla on parempaa ja helpompaa, mutta monet ihmiset yrittävät silti estää meitä kuromasta tätä sukupuolten välistä palkkaeroa.

Midge on nainen, joka selvittää, kuka hän on työnsä jälkeen. avioliitto. Sen sijaan, että hän anoisi miestään ottamaan hänet takaisin, hän nousee omilla jaloillaan ja miettii, mitä hän aikoo tehdä seuraavaksi. Hän käy läpi sydänsärkyä ja vihaa ja tajuaa, että hänellä on taito johonkin, jonka hänen entinen miehensä olisi toivonut voivansa tehdä. Näemme hänen löytävän intohimonsa ja menestyvän vahvana sinkkuna, tehden selväksi, että emme todellakaan tarvitse miestä.

Ihmeellinen rouva Maisel > Kausi 4 saa ensi-iltansa Prime Videolla 18. helmikuuta.