Netflix se’The Sandman’volg die verhaal van Droom, wat gedwing word om in die wakker wêreld rond te dwaal wanneer, in sy afwesigheid, baie van sy skeppings uit sy ryk, die Droom, ontsnap. Drome en Nagmerries hoort nie in die wakker wêreld nie en die Koning van Drome is ten volle bewus daarvan. Hy is ook bekommerd oor die ontsnapping van’n nagmerrie genaamd The Corinthian, wat sy vaardighede gebruik om’n gevierde reeksmoordenaar te word. Terwyl sy skrikwekkende optrede hom in’n intimiderende persoonlikheid verander, blyk The Corinthian ook’n verleidelike en geheimsinnige wese te wees. As jy wonder wat sy seksualiteit is, hier is wat jy van hom moet weet. SPOILERS VOORUIT

Is The Corinthian Gay?

Ja, The Corinthian is gay in’The Sandman’. Hy word deur Morpheus as’n nagmerrie geskep, wie se doel is om die spieël van die mensdom te wees. Hy is veronderstel om mense die duisternis in hulle te wys en hulle te laat konfronteer met die dinge wat hulle liewer nie in die wakker wêreld in die gesig staar nie. Terwyl sy werk as’n nagmerrie hom toelaat om baie siele te martel, is hy nie tevrede daarmee nie. Uiteindelik hardloop hy weg van The Dreaming en begin hy mense doodmaak, hul oë uitsteek en hulle eet.

Interessant genoeg, wanneer hy op sy eerste moordtog gaan, verteer hy die oë van net mans, het Neil Gaiman gesê in’The Sandman Companion’. Terwyl Corinthian op die vreemde spektrum van seksualiteit val, is hy nie die enigste LGBTQ-karakter wat in die strokiesprente verskyn nie, en met goeie rede. Gaiman het gesê dat dit’n bewuste keuse was om die wêreld van’The Sandman’inklusief te hou. “Toe ek dit geskryf het—en vandag—het ek gay vriende gehad en ek het transvriende gehad. Ek wou hulle verteenwoordig sien in die strokiesprente wat ek skryf, en dit het vir my gevoel asof ek strokiesprente geskryf het en dit uitgelaat het, dan sou ek nie my wêreld of die wêreld waarin ek was, of die wêreld waarin ek was verteenwoordig nie akkuraat, dapper of waarlik waarneem. En dit is die punt van kuns. So vir my was dit net’n gegewe,” hy verduidelik.

Die TV-program dra hierdie aspek van Corinthian se persoonlikheid uit die strokiesprente en beeld dit goed op die skerm uit. Ons sien hoe sy magnetiese persoonlikheid in’n hele paar mense deur die verloop van gebeure steier. Die akteur Boyd Holbrook, wat The Corinthian in die Netflix-program vertolk, het gesê dat sy karakter se keuse van seksmaats gebaseer is op sy fassinasie met mense. “Dit is per persoon. Dit is nie regtig enige soort demografie nie, want hy is net so gefassineer met die mensdom self en al die verskillende geure en smake wat daarmee gepaard gaan. Ek voel asof hy by’n buffet is, en hy gaan terug vir sekondes,” hy .

Sekerlik, Corinthian skroom nie om sy sjarme en verleiding te gebruik om te kry wat hy wil hê nie. By die graankonvensie, wanneer daar ontdek word dat iemand die konvensie geïnfiltreer het as The Boogieman, wat veronderstel is om drie jaar gelede dood te wees, gebruik Corinthian sy aanloklikheid om die bedrieër alleen te kry, waar hy dan wreed vermoor word. Alhoewel sy seksualiteit nie sy bepalende eienskap is nie, meng die program dit goed met sy moordneigings, en hou ons altyd op die uitkyk om uit te vind of die volgende persoon sy minnaar of slagoffer sal wees, of albei.

Lees meer: Waar is Netflix se The Sandman verfilm?